Arabisch leren voor beginners

Madrassati is geschikt voor de leeftijd van 3 tot 14 jaar die. In onze online leeromgeving kunnen beginners (en bekeerlingen) Arabische leren. Je maakt kennis met het Arabische alfabet en je werkt aan je Arabische uitspraak en schrijfstijl. De thema’s zijn ingedeeld in niveaus van verschillende moeilijkheidsgraden. Onze leermethode is primair bedoeld om de Arabische taalvaardigheid te verbeteren.

Ik kan nog niet zelfstandig Arabisch lezen

De vragen binnen de leeromgeving worden voorgelezen, zodat je als beginner meteen kan beginnen met Arabisch leren.

Madrassati als extra ondersteuning

Madrassati is ook geschikt als extra ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer je al ergens anders Arabische lessen volgt. Madrassati geeft jou een extra zetje in de rug om zelfverzekerd de taal te spreken en schrijven.

Laten we beginnen met Arabisch leren

Ervaringen van andere beginners

Arabisch leren is inderdaad een stuk makkelijker geworden voor starters. Mijn dochter (10 j) gebruikt het nu regelmatig en ik hoef er niet steeds naast te zitten. Prachtig.

Hasna ben T.

Moeder van 1 dochter

Mijn dochters zijn beginners en vinden de lesvideo’s erg leuk en leerzaam. Duidelijk, kort en krachtig. Ga zo door!

Öykü Ay.

Moeder van 2 dochters

 

Waarom Arabisch leren?

Arabisch is een wereldtaal

Het Arabisch wordt door ongeveer 300 miljoen mensen als moedertaal gesproken. Daarnaast spreken ongeveer 250 miljoen mensen het als tweede taal. Het is een officiële taal in 25 landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Landen waarvan de economieën sterk aan het groeien is in de laatste decennia. Door de Arabische taal te leren geef je jezelf (in-sha Allah) een voorsprong en een goed perspectief.

De taal van de Quran

Arabisch is de taal van de Quran en hoe mooi is het als jouw kind zelfstandig de Quran kan lezen uit een Muss-7af (Quran boek). Hoe beter het kind de Arabische taal beheerst des te beter het de Quran zelfstandig kan lezen en begrijpen. Wanneer het kind in staat is de Quran beter te begrijpen zal de Quran (in-sha Allah) ook een belangrijke basis vormen van haar/zijn leven.

Voldoening en trots

Veel ouders geven aan dat ze het ontzettend belangrijk vinden om de Arabische taal leren. Wanneer ze vooruitgang zien in het leerproces geeft dit hun een zekere voldoening. Regelmatig ontvangen wij dan ook complimenten en feedback van trotse gebruikers. Moge Allah onze kennis van nut laten zijn.

Verbeterde leermiddelen

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen beschikbaar die het leren van de Arabische taal eenvoudiger en leuker maken. Madrassati is een voorbeeld van een digitaal hulpmiddel. Laat je kinderen spelenderwijs Arabisch leren op Madrassati. In onze explainer video leggen we het concept uit en via de live demo kan je een kijkje nemen in onze online leeromgeving. De Google reviews tonen wat anderen, die jouw zijn voorgegaan, vinden van Madrassati.

 

Geef jezelf een voorsprong

Waarom wachten met iets wat je nu al kunt leren? Hoe eerder je Arabisch leert hoe meer tijd je later over hebt om andere dingen te leren. Madrassati is geschikt voor beginners met leeftijden vanaf 3 of 4 jaar. De vragen worden daarom voorgelezen, de lesstof is geordend in verschillende niveau’s en de quizzen bevatten speelelementen om het leerplezier te verhogen.

Daarnaast krijgt iedereen steeds te maken met meertaligheid. De Europese Commissie heeft bijvoorbeeld de ambitie dat alle EU-burgers ten minste twee vreemde talen leren en daar op jonge leeftijd mee beginnen. Er zijn meerdere onderzoeken die de voordelen van meertaligheid hebben bewezen.

 

Hoe kan je Arabisch leren met Madrassati?

Madrassati is een online leeromgeving waar je als beginner altijd en overal Arabisch kan leren. Je bepaalt zelf waar en wanneer je gaat leren; thuis, in de trein, in de auto of op vakantie. Zolang het apparaat maar verbonden is met het internet. Boeken of ander lesmateriaal zijn niet nodig. Je maakt de opdrachten en oefeningen in de online leeromgeving en de prestaties zijn meteen beschikbaar.

De lesniveau's

De lesstof is ingedeeld in verschillende leerniveau’s. De niveau’s verschillen in moeilijkheidsgraad en gaan van makkelijk naar moeilijk. Je kan ten alle tijden zelf het niveau wijzigen. De prestaties blijven bewaard in de statistieken pagina en kunnen ingezien worden door jezelf of via een eventueel aangekoppeld account.

De lessen

De leerstof is opgeknipt in beknopte lessen en die starten met een lesvideo. In de lesvideo’s wordt steeds maar 1 onderwerp uitgelegd om de video kort te houden en de concentratie vast te kunnen houden. De uitleg in de lesvideo’s is laagdrempelig en wordt ondersteund door animaties om het leerplezier te verhogen. Wij hebben voor deze leermethode gekozen, zodat deze kleine stapjes als vooruitgang worden ervaart om de motivatie hoog te houden.

De oefeningen

De lesstof wordt getoetst aan de hand van leuke quizzen. In de quizzen zijn verschillende speelelementen (Gamification) verwerkt om jou aan te moedigen. Een quiz kan je oneindig aantal keren gedaan worden. Alle gegeven antwoorden worden bewaard en zijn in te zien via de statistieken pagina. Op deze manier weet je altijd wat goed gaat en waar jouw uitdagingen liggen.

Laten we Arabisch leren

Deze pagina is gewijd aan Arabisch leren voor beginners op Madrassati.nl.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over Arabisch leren voor kinderen? Ga naar om te kijken wat Madrassati voor jou kan betekenen.

Gratis kennis opdoen met apps van Hud Hud

99 namen

Dit is een mobiele (iOS) app die ter ondersteuning gebruikt kan worden bij het leren van de 99 schone namen van Allah.

 • De namen zijn in het Arabisch, Nederlands, Turks, Engels, Frans, Duits en Spaans.
 • Een quiz om jezelf te toesten.
 • Audio om de Arabische uitspraak te horen en te oefenen.
 • De taal van de app is te wijzigen naar verschillende talen.
 • etc.

Meer informatie: www.hudhud.nl

iQuiz

iQuiz is een mobiele (iOS) app met meer dan 500 vragen en antwoorden over de Islam. Alle vragen en antwoorden zijn in het Nederlands en zijn zorgvuldig geformuleerd en samengesteld. De app biedt de volgende opties:

 • Vragen opgedeeld in 3 levels: Basis, Medium, Hoog.
 • Binnen de levels zijn de vragen opgedeeld in 10 onderwerpen.
 • De vorige scores inzien.
 • etc.

Meer informatie: www.hudhud.nl

Basis Dua (NL)

Basis Dua is een mobiele (iOS) app met belangrijke basis dia’s die een moslim dagelijks nodig heeft. De dua’s in de app zijn verklaard in het Nederlands.

 • Beschikbaar in iPhone en iPad.
 • Je kan een eigen favorieten-lijst maken.
 • De dua’s zijn in het Nederlands, fonetisch en in het Arabisch.
 • De dua’s zijn in het Arabisch ingesproken.
 • etc.

Meer informatie: www.hudhud.nl

#Gamification

Spelenderwijs Arabisch leren terwijl de tijd voorbij vliegt!

#Betaalbaar Arabisch leren

Hetzelfde aanbod voor iedereen tegen schappelijke prijzen.

#Motiverend

Fouten maken mag! want Madrassati is erg geduldig.

#Bomvolle agenda?

Op je eigen tempo en niveau leren.

#Altijd, #Overal en #Tussendoor

Overal waar je een internetverbinding hebt kan je spelen, leren en groeien!

#Plezierig

Arabisch leren is leuk! En wij blijven Madrassati leuker en leuker maken.

error: