Arabisch leren voor kinderen

Arabisch leren voor kinderen

Madrassati is geschikt voor kinderen en jongeren van 3 tot 16 jaar die Arabisch willen leren. In onze online leeromgeving maken kinderen kennis met het Arabische alfabet en werken ze aan hun Arabische uitspraak en schrijfstijl. De thema’s zijn ingedeeld in niveau’s van verschillende moeilijkheidsgraden. Onze leermethode is primair bedoeld om de Arabische taalvaardigheid te verbeteren.

Mijn kind leest nog niet zelfstandig

In de leeromgeving worden de vragen voorgelezen en de lesvideo's zijn in het Nederlands. Op deze manier is voorkennis niet noodzakelijk. Bekijk de live demo en oordeel zelf.

Madrassati als extra ondersteuning

Madrassati is zeer geschikt als extra ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer het kind al lessen volgt op een weekendschool. Madrassati geeft het kind een extra zetje in de rug om zelfverzekerd de taal te spreken en schrijven.

Ervaringen van ouders

Mijn zoon heeft op andere platforms Arabische lessen gevolgd, echter bij Madrassati app kreeg hij net meer uitleg en diepgang, waardoor hij het sneller begreep en zelf nu toepas.
[…]

Talia. H.

Moeder van 1 kind

Mijn zoon heeft dankzij Madrassati een mooie basis geleerd om het Arabisch te leren. Het is daarnaast ook nog eens leuk! Ik gun alle kinderen die Arabisch willen leren dezelfde ervaring

Mustafa B.

Vader van 2 jongens

Waarom Arabisch leren aan kinderen?

De taal van de Quran

Arabisch is de taal van de Quran en hoe mooi is het als jouw kind zelfstandig de Quran kan lezen uit een Muss-7af (Quran boek). Hoe beter het kind de Arabische taal beheerst des te beter het de Quran zelfstandig kan lezen en begrijpen. Wanneer het kind in staat is de Quran beter te begrijpen zal de Quran (in-sha Allah) ook een belangrijke basis vormen van haar/zijn leven.

Arabisch is een wereldtaal

Het Arabisch wordt door ongeveer 300 miljoen mensen als moedertaal gesproken. Daarnaast spreken ongeveer 250 miljoen mensen het als tweede taal. Het is een officiële taal in 25 landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Landen waarvan de economieën sterk aan het groeien is in de laatste decennia. Door je kind de Arabische taal aan te leren geef je het (in-sha Allah) een voorsprong en een goed perspectief.

Voldoening en trots

Veel ouders geven aan dat ze het ontzettend belangrijk vinden dat hun kinderen de Arabische taal leren. Ze geven aan voldoening te voelen wanneer zij vooruitgang zien in het leerproces van hun kinderen. Regelmatig ontvangen wij dan ook complimenten en feedback van trotse ouders. Moge Allah onze kennis van nut laten zijn.

Geef je kind een voorsprong

Waarom wachten met iets wat je nu al kunt leren? Hoe eerder kinderen Arabisch leren hoe meer tijd ze later over hebben om andere dingen te leren. Madrassati is geschikt voor kinderen vanaf 3 of 4 jaar. De vragen worden voorgelezen, de lesstof is geordend in verschillende niveau’s en de quizzen bevatten speelelementen om het leerplezier te verhogen. Laat je kinderen vroeg beginnen met het leren van de Arabische taal. En mochten ze later toch naar een weekeindschool gaan dan profiteren ze van een voorsprong.

Daarnaast krijgt iedereen steeds te maken met meertaligheid. De Europese Commissie heeft bijvoorbeeld de ambitie dat alle EU-burgers ten minste twee vreemde talen leren en daar op jonge leeftijd mee beginnen. Er zijn meerdere onderzoeken die de voordelen van meertaligheid hebben bewezen.

Verbeterde leermiddelen

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen beschikbaar die het leren van de Arabische taal eenvoudiger en leuker maken. Madrassati is een voorbeeld van een digitaal hulpmiddel. Laat je kinderen spelenderwijs Arabisch leren op Madrassati. In onze explainer video leggen we het concept uit en via de live demo kan je een kijkje nemen in onze online leeromgeving. De Google reviews tonen wat anderen, die jouw zijn voorgegaan, vinden van Madrassati.

Hoe leren kinderen Arabisch met Madrassati

Madrassati is een online leeromgeving waar jouw kind altijd en overal Arabisch kan leren. Jullie bepalen zelf waar en wanneer; thuis, in de trein, in de auto of op vakantie. Zolang het apparaat maar verbonden is met het Internet. Boeken of ander lesmateriaal zijn niet nodig. Het kind maakt de opdrachten en oefeningen in de online leeromgeving en de prestaties zijn meteen zichtbaar via de statistiekenpagina van het kind en de ouders.

De lesniveau's

De lesstof is ingedeeld in verschillende leerniveau’s. De niveau’s verschillen in moeilijkheidsgraad en gaan van makkelijk naar moeilijk. Het kind kan ten alle tijden zelf het niveau wijzigen. De prestaties blijven bewaard in de statistieken pagina en kunnen ingezien worden door het kind en eventueel via een aangekoppeld ouderaccount.

De lessen

De leerstof is opgeknipt in beknopte lessen die starten met een lesvideo. In de lesvideo’s wordt steeds 1 onderwerp behandeld. Op deze manier houden we de video kort en is het makkelijk om de concentratie vast te houden. De uitleg in de lesvideo’s is laagdrempelig en wordt ondersteund door leuke animaties om het leerplezier te verhogen. Door onze leermethode ervaart het kind deze kleine stapjes als vooruitgang en blijft het gemotiveerd.

De oefeningen

De lesstof wordt getoetst aan de hand van leuke quizzen. In de quizzen zijn verschillende speelelementen (Gamification) verwerkt om het kind aan te moedigen. Een quiz kan je een oneindig aantal keren doen. Alle gegeven antwoorden worden bewaard en zijn in te zien via de statistieken pagina. Op deze manier weet je als ouder altijd wanneer je een compliment kan geven of juist het kind mag aanmoedigen.

Laten we Arabisch leren

Deze pagina is gewijd aan Arabisch leren voor kinderen op Madrassati.nl.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Wil je meer weten over Arabisch leren voor beginners? Ga naar om te kijken wat Madrassati voor jou kan betekenen.

Gratis kennis opdoen met apps van Hud Hud

iQuiz

iQuiz is een mobiele (iOS) app met meer dan 500 vragen en antwoorden over de Islam. Alle vragen en antwoorden zijn in het Nederlands en zijn zorgvuldig geformuleerd en samengesteld. De app biedt de volgende opties:

 • Vragen opgedeeld in 3 levels: Basis, Medium, Hoog.
 • Binnen de levels zijn de vragen opgedeeld in 10 onderwerpen.
 • De vorige scores inzien.
 • etc.

Meer informatie: www.hudhud.nl

Basis Dua (NL)

Basis Dua is een mobiele (iOS) app met belangrijke basis dia’s die een moslim dagelijks nodig heeft. De dua’s in de app zijn verklaard in het Nederlands.

 • Beschikbaar in iPhone en iPad.
 • Je kan een eigen favorieten-lijst maken.
 • De dua’s zijn in het Nederlands, fonetisch en in het Arabisch.
 • De dua’s zijn in het Arabisch ingesproken.
 • etc.

Meer informatie: www.hudhud.nl

99 namen

Dit is een mobiele (iOS) app die ter ondersteuning gebruikt kan worden bij het leren van de 99 schone namen van Allah.

 • De namen zijn in het Arabisch, Nederlands, Turks, Engels, Frans, Duits en Spaans.
 • Een quiz om jezelf te toesten.
 • Audio om de Arabische uitspraak te horen en te oefenen.
 • De taal van de app is te wijzigen naar verschillende talen.
 • etc.

Meer informatie: www.hudhud.nl

#Gamification

Spelenderwijs Arabisch leren terwijl de tijd voorbij vliegt!

#Betaalbaar Arabisch leren

Hetzelfde aanbod voor iedereen tegen schappelijke prijzen.

#Motiverend

Fouten maken mag! want Madrassati is erg geduldig.

#Bomvolle agenda?

Op je eigen tempo en niveau leren.

#Altijd, #Overal en #Tussendoor

Overal waar je een internetverbinding hebt kan je spelen, leren en groeien!

#Plezierig

Arabisch leren is leuk! En wij blijven Madrassati leuker en leuker maken.

error: