Over Madrassati

Madrassati is een online leeromgeving waar kinderen, jongeren en beginners Arabisch kunnen leren op een leuke en plezierige manier. Madrassati vindt het belangrijk dat Arabisch leren laagdrempeliger en leuker wordt gemaakt voor iedereen die Arabisch geletterd wilt zijn. Dit is voor ons de belangrijkste reden geweest om Madrassati te ontwerpen.

Madrassati.nl biedt ondersteuning vanaf de eerste stappen van het Arabisch leren. Deelnemers kunnen zelfstandig Arabisch leren door gebruik te maken van een divers aanbod aan lessen en oefenmateriaal op onze leeromgeving. Onze leeromgeving combineert de lesstof met leuke speelelementen (Gamification) om de principes van de Arabische taal te onderwijzen. Deze leermethode wordt enthousiast ontvangen door de gemeenschap met als resultaat: trotse ouders en trotse kinderen.

Onze leermethode

De leermethode van Madrassati is geïnspireerd door de Medina Methode*. Madrassati heeft de leerstof omgezet in leuke en leerzame lesvideo’s over verschillende thema’s.

De lesvideo’s zijn kort en bondig gehouden, zodat het makkelijker is om de concentratie vast te houden. Ook bevatten de lesvideo’s tips en trucs die het onthouden van de lesstof nog makkelijker maken.

De leerstof wordt getoetst aan de hand van leuke quizzen en games om het leerplezier te maximaliseren. Op deze manier blijft het ook langer hangen. Onze leermethode sluit hiermee goed aan bij de behoefte en ervaringen van onze leerlingen.

* Ontwikkeld door Islamitische Universiteit uit Medina. (Durus al-Lughat al-‘Arabiyyah li Ghair an-Naatiqiena Bihaa)

De lesstof

De leerstof is ingedeeld in verschillende thema’s: Islaam, Taal, Rekenen, Ons lichaam, Thuis, Dieren, Buiten etc.
De thema’s bestaan uit verschillende onderwerpen en de onderwerpen bevatten verschillende quizzen. De vragen in de quiz zijn gebonden aan het gekozen niveau. Het niveau kan (in de toekomst) ten alle tijden gewijzigd worden in de instellingen van het account. Er zijn verschillende typen vragen: van simpele meerkeuze vragen tot leuke drag/drop vragen.

Leren op je eigen tempo en niveau

Madrassati biedt leerstof aan voor verschillende niveau’s (vanaf 4 jaar). Of je nou net begint met Arabisch leren of dat je je kennis wilt bijspijkeren, Madrassati ondersteunt je en stimuleert je op je eigen tempo. Thuis op de bank, in de auto onderweg naar voetbal of op het werk tijdens je pauze.

Doordat je op je eigen niveau en tempo oefent (Elke dag 15 minuten) boek je altijd vooruitgang. In de toekomst kunnen ouders en scholen leerdoelen instellen voor de kinderen/leerlingen. Bekijk ook onze roadmap.

Madrassati voor scholen

Madrassati is technisch voorbereid om op Arabische scholen gebruikt te worden. In de toekomst zal Madrassati beschikbaar worden gesteld aan scholen ter ondersteuning van de lessen, huiswerk of voor het afnemen van examens.

Onze missie

Madrassati wilt een game changer zijn

Nooit meer een saaie Arabische les en fouten maken mag! Madrassati wilt de standaard hulpmiddel zijn om Arabisch te leren op een plezierige
en laagdrempelige leermethode. Een aanvulling op bijvoorbeeld de Arabische weekend school. Madrassati wilt het leerplezier en zelfvertrouwen vergroten en iedereen de kans bieden om een voorsprong te bouwen.

Onze visie

Kan Arabisch leren ook leuk zijn?

Iedereen kan Arabisch leren! zeker wanneer alle obstakels zijn weggenomen. En als het ook nog eens op een leuke en plezierige manier gebeurt, dan blijft alles ook langer hangen. Laten we samen spelen, leren en groeien.

Is je interesse gewekt?

Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je in en start vandaag nog met spelen, leren en groeien.

Ja, ik wil me inschrijven
error: